Conform unor noi informații, este vorba de doi mureșeni din Reghin, aflați în munții Călimani, în zona vf. Rusca, care au fost atacați de un urs.

În urma atacului, una dintre victime a suferit răni grave și a fost transportată cu elicopterul la UPU Tîrgu Mureș. Cealaltă victimă a fost transportată terestru de către salvamontiști.

Polițiștii ar efectua cercetări pentru aflarea împrejurărilor exacte în care cei doi au ajuns în zonă menționată.

Update: Victima rănită grav a fost operată și se află în afara pericolului.

Update 1 – Salvamont Salvaspeo Mureș:

❗ATENȚIE❗
👉Ieri în munții Călimani zona vf. Rusca la o altitudine de 1850 de metrii doi turişti din Reghin au fost atacați de un urs! Unul dintre ei a suferit mai multe răni grave iar celălalt se afla în stare de şoc! La fața locului a fost trimis elicopterul SMURD şi un echipaj din cadrul Salvamont Mureş! Persoana rănit de urs a fost preluat de elicopter iar coechipierul său a fost transportat de echipa salvamont pedestru!
❗ Vă atragem încă o dată atenția că traseele turistice în județul Mureş pe toată durata stării de urgență sunt închise ❗

❗FIGYELEM ❗
👉 A tegnapi nap csapatunk medve támadásra volt riasztva a Kelemen havasokba! A Ruszka sziklák környékén támadt a medve két turistára 1850 méteres magasságban! Az egyik személy súlyos sérüléseket szenvedett a társa sokkos állapotba hívta a mentő csapatokat! A helyszinre a SMURD helikoptere valamint egy hegyimentő csapat érkezett! A súlyosan megsérült személyt a helikopter szállította el a sokkos állapotba került társat a hegyimentők kísértek le a hegyről!
❗Ismételten szeretnénk felhívni a túrázok figyelmét arra, hogy a vészhelyzet ideje alatt a Maros megyei túra útvonalak zárva vannak ❗

MS / Foto: colaj caracter info / Salvamont Mures