Conform unei informări făcută în urmă cu puțin timp de prefectul de Mureș, Mara Togănel, “în județul Mureș nu mai există probleme cu timpii de așteptare pentru testele Covid-19, odată cu punerea în funcțiune celui de-al doilea aparat Real Time PCR (achiziționat de către Asociația Spitalul Clinic Județean Mureș)”. Deci, teoretic, este în regulă, practic însă rămâne de văzut în zilele următoare. Nivelul nostru de încredere în secretoșii de la prefectură este destul de scăzut, dar nu fără argumente.

Trecând peste încercarea repetată de a se ascunde lucruri, dovedită de reacția furibundă și plină de amenințări a acestora la momentul “scăpării” în online a unor documente REALE, un alt argument ar fi dat de un deces din Mureș (confirmat pozitiv COVID-19 și declarat decesul), dar anunțat public doar după 5 zile.

Totodată, un argument pertinent este cel referitor la cadrele medicale mureșene. Mai exact, deși există spitale în Mureș în care cadrele medicale au intrat în contact cu pacienți infectați, totuși NU sunt testate TOATE cadrele medicale. Cum bine se știe, pot exista persoane asimptomatice, dar infectate. În cazul cadrelor medicale pericolul de transmitere poate să fie imens, din acest motiv considerăm că trebuie de urgență testate toate, profitând de deținerea atâtor aparate de testare anunțate, față de alte județe care nu au niciunul.

Pentru testările cadrelor medicale ar trebui găsite modalități legale, chiar dacă prefectul mai anunță “menționăm că în testările din Mureș, la fel ca în restul țării, va fi respectată metodologia de testare aprobată la nivel national”.

MS / Foto> colaj