Dezaprobăm categoric intervenția surprinsă în imaginile video care redau doi bărbați, unul bătut de un polițist, după ce ar fi refuzat să se legitimeze și nu ar fi avut declarațiile prevazute de Ordonanțele Militare. Au fost și amendați cu câte 10.000 de lei, conform unui comunicat al Poliția Capitalei. Considerăm că o eventuală imobilizare și încătușare, urmată de sancțiunea conform legii, era suficientă și legală, indiferent de cauze, dar după cum bine se poate observa, polițistul nu are nici cea mai mică intenție de a imobiliza și încătușa persoana.

Cu privire la imaginile apărute în spațiul public , vă facem cunoscut faptul în noaptea de 7/8 aprilie, doi bărbați au fost opriți de către un echipaj al Secției 9 Poliție, în vederea legitimării și verificării documentelor prevazute de Ordonanțele Militare. Bărbați au refuzat legitimarea și au fost conduși la subunitatea de poliție, unde au fost sancționați contravențional, fiecare, cu suma de 200 lei, conform prevederilor Legii nr 61/1991, precum și cu suma de 10.000 lei având în vedere că nu dețineau documentele prevazute de Ordonanțele Militare.

Cu privire la modul în care a acțiunat polițistul, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București s-a sesizat din oficiu și a demarat cercetări prin structura de control intern, urmând a fi dispuse măsuri legale”, se precizează în comunicatul Poliției Capitalei.

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional…