Potrivit CERT-RO, o nouă campanie de tip scam se propagă în mediul online, în care infractorii cibernetici promit obținerea unui câștig financiar rapid, printr-un site apărut cu aproximativ 14 zile în urmă. Pagina conține elemente vizuale similare cu identitatea vizuală a unor instituții de presă (Știrile Pro TV, Mediafax), fapt care ar induce în eroare vizitatorii.

Ulterior, vizitatorul este trimis către alte pagini, manevra finală urmărită fiind apelarea unui număr de telefon prin indicarea apăsării unui buton (sună și ascultă).

„Practic, în momentul în care se apasă butonul sună și ascultă, se efectuează un apel la un număr cu suprataxă și nu este în niciun caz vorba despre un mesaj vocal. Aceste linii telefonice cu suprataxă pot fi închiriate de persoane rău intenționate, iar astfel de apeluri pot ajunge să coste utilizatorii neatenți de la 5 până la 100 euro, în funcție de limita stabilită de operatorul de telefonie mobilă cu care aveți contract. În cazul în care nu ați reținut, pentru a deveni ‘eligibil’ în acest program unde poți câștiga 1000 de euro, potențiala victimă trebuie să asculte acel mesaj vocal de 30 de minute.”

Citeste mai mult pe cert.ro

Sursa: cert.ro / foto: colaj