Din păcate, ultimele vești de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș nu sunt foarte bune. După ce în ultimele zile s-a anunțat un caz confirmat pozitiv COVID-19 la un cadru medical și alte 102 în autoizolare tot dintre personalul medical, acum, la secția de Hematologie din cadrul SCJU Tîrgu Mureș personalul a fost trimis în izolare la domiciliu, astăzi, după ce o asistentă medicală a acuzat probleme respiratorii. Până la sosirea testului COVID-19 de la asistenta suspectă, tot personalul secției rămâne în izolare.

Vă reamintim că, urmare a confirmării pozitive COVID-19 a unui cadru medical din Spitalul Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș, începând din data de 04.04.2020, 51 de persoane din rândul personalului medico-sanitar și auxiliar au intrat în autoizolare la domiciliu, pentru siguranța tuturor, transmitea la acea dată SCJU Tîrgu Mureș într-un comunicat.

De asemenea, vă reamintim că înainte alți 51 de membrii ai personalului medico-sanitar (medici, asistenţi medicali, brancardieri şi personal auxiliar) intraţi în izolare sâmbătă sunt consideraţi contacţii celui de-al treilea decedat de pe raza judeţului Mureş, în urma infecţiei cu coronavirus.

Astfel, la momentul de față mai mult de o sută de cadre medicale se află în autoizolare. Doamne ajută să fie bine, avem nevoie de toți!

MS / Foto: colaj