Urmare a confirmării pozitive COVID-19 a unui cadru medical din Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, începând din data de 04.04.2020, 51 de persoane din rândul personalului medico-sanitar și auxiliar au intrat în autoizolare la domiciliu, pentru siguranța tuturor, transmite SCJU Tîrgu Mureș într-un comunicat.

Conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), actualizată în data de 03.04.2020, contacții asimptomatici ai cazurilor confirmate, inclusiv personal medico-sanitar, NU fac obiectul testarii. În acest caz, se recomandă auto-izolare la domiciliu 14 zile de la ultimul contact, aceștia testându-se la apariția simptomatologiei, în decurs de 14 zile de la ultimul contact, conform aceleiași surse.

În acest moment, atât personalul intrat în auto-izolare, cât și cadrul medical pozitiv COVID-19, sunt în stare bună, se mai precizează în comunicatul SCJU Tîrgu Mureș.

Vă reamintim că primii 51 de membrii ai personalului medico-sanitar (medici, asistenţi medicali, brancardieri şi personal auxiliar) intraţi în izolare sâmbătă sunt consideraţi contacţii celui de-al treilea decedat de pe raza judeţului Mureş, în urma infecţiei cu coronavirus. Astfel, numărul total de cadre medicale aflate în izolare ajunge la 102 persoane.

MS / Comunicat SCJU Tîrgu Mureș