În cursul zilei de astăzi, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, însoțiți de jandarmi și poliţişti locali, cu sprijinul forțelor apărării naționale au organizat și executat, pe raza municipiului Târgu Mureș și a localităților din zona de competență a Secției de Poliție Rurală nr.5 Miercurea Nirajului, acțiuni pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de urgenţă.

Astfel, în intervalul 15.00-18.30, au fost constituite mai multe dispozitive de ordine și siguranță publică şi puncte de verificare, iar forțele de ordine au acționat pentru aplicarea măsurilor stabilite prin ordonanţele militare adoptate, scopul activităților fiind prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19 și totodată combaterea criminalităţii sub toate formele ei.

În trafic, au fost oprite și verificate cu privire la temeinicia motivului ieșirii din locuință peste 700 de persoane și au fost controlate peste 585 de autovehicule.

În 21 de situații au fost constatate nereguli și oamenii legii au aplicat sancțiuni contravenționale, 18 pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare și 3 pentru încălcarea regulilor de circulație așa cum sunt prevăzute de O.U.G. 195/2002, fiind retras un certificat de înmatriculare.

În cadrul activităților mai sus menționate, au fost angrenați peste 65 de polițiști și polițiști locali, jandarmi și militari.

Astfel de acțiuni vor fi executate în mod permanent, în scopul prevenirii răspândirii infecției cu virusul Covid-19, cât și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

*Pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi vă rugăm să rămâneți acasă și doar în situații excepționale, prevăzute de lege, să părăsiți locuința!*

IPJ Mureș