Astăzi am livrat a doua oară mese calde pentru 37 de copii, 5 persoane vârstnice și 2 persoane cu dizabilitate în Tîrgu Mureș și Sîngeorgiu de Mureș. 44 de porții de supă consistentă și pâine pentru 12 familii, a scris într-o postare Koreck Mária, președinta  Asociația Divers Egyesület. Redăm în continuare mesajul integral:

Mulțumesc celor doi voluntari (COVID-AID TgM) care au livrat și firmelor Brutăria ELDI, Brutăria TIMKO și Therezia pentru că s-au oferit să sprijine inițiativa în mod continuu!

Fundația Transilvană Alpha gătește în bucătăria pe care a pus-o la dispoziția programului, avem în ce să împachetăm (Loriand) mâncarea și de acum avem și pâine și cașcaval.

Multumesc și donatorilor care ne sprijină cu bani, fără aceștia nu puteam să începem.

Azi am făcut câteva poze, dar nu vom mai face. Cauzele sunt două:
– voluntarii sunt singuri când livrează masa caldă și de foarte multe ori lasă la ușă pachetul, nici nu se văd cu cei care primesc sprijinul
– nu credem în documentarea vizuală a nevoii și afișarea în văzul tuturor.
Avem în schimb documentat cu acte toată procedura de preluare a donațiilor, preparare a hranei și datele beneficiarilor care primesc sprijinul, respectiv când primesc.

Luni gătim 50 de porții. Sunt în creștere solicitările din partea persoanelor în vârstă.

În selecția celor care vor primi sprijin au prioritate familiile fără venit cu copii, în special cele monoparentale și vârstnicii fără venit, respectiv familiile cu copii și vârstnicii cu venituri de până la 300 lei/membru de familie.

Vom continua până când vor exista alimente și/sau donații bănești care se pot face către Asociatia Divers
RO52CECEB00030RON0362124 sau online http://www.divers.org.ro/asociatia-divers/donatii.html

Puteți sprijini inițiativa prin comandarea unui meniu al zilei de la bucătăria Alpha la 0742-294495, care costă 14 lei/porție, dar la care poate fi adăugată o donație. Cu 5-6 lei susțineți o supă sau un fel doi pentru o persoană.