În urma informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică Mureș, facem precizarea că în două zone din municipiul Tîrgu Mureș a fost identificată o creștere a numărului de persoane infectate cu Covid-19, dar și a numărului de persoane autoizolate la domiciliu. După efectuarea testelor și anchetelor epidemiologice a rezultat că 15 persoane au fost confirmate pozitiv la infecția cu Covid-19, acestea fiind internate, iar 63 de persoane se află în autoizolare la domiciliu, transmite prefectura Mureș.

Direcția de Sănătate Publică Mureș a transmis datele necesare Comitetului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, care a luat toate măsurile specifice în vederea limitării răspândirii infecției cu virusul Covid-19.

Documentul care a circulat masiv în online astăzi (detalii aici) era real…

Totodată, astăzi, 3 aprilie, Instituția Prefectului – Județul Mureș a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de „divulgare a secretului profesional”, prevăzută de art. 227 din Codul Penal. Această sesizare a fost făcută în urma apariției și distribuirii în mediul online a unui document care cuprinde date confidenţiale, respectiv nume, prenume, adrese, vârste ale persoanelor diagnosticate pozitiv cu virusul COVID–19 şi ale persoanelor aflate în izolare la domiciliu, mai transmite prefectura, confirmând astfel documentul viralizat online.

Precizăm că am luat hotărârea să nu publicăm lista, nici în primul material pe această tema, nici acum, deoarece contravine legilor în vigoare fiind vorba de date cu caracter personal. Suntem siguri că a fost văzută pe paginile de socializare de majoritatea dintre voi.

MS / Foto: prefectura Mureș