După cum bine știți, încă de acum două săptămâni, a fost oprită informarea mureșenilor cu privire la numărul de cazuri confirmate pozitiv cu coronavirus, dar și referitor la starea de sănătate a persoanelor infectate din județul Mureș. Doar Raed Arafat și Marcel Vela, mai exact “Grupul de Comunicare Strategică” a rămas unicul organ guvernamental abilitat să transmită informații cetățenilor despre evoluția numărului de cazuri confirmate de infectare cu Covid-19, organ oficial care nu a mai informat aceste aspecte (detalii aici).

Între timp, au apărut două surse independente de informare, coronavirus.casajurnalistului.ro și covid19.geo-spatial.org care au început să furnizeze date cu privire la numărul de cazuri confirmate pozitiv cu coronavirus, situația pe județe. Am decis să publicăm aceste date, cu mențiunea că ele nu aparțin vestitului “Grup de Comunicare Strategică” care s-a dovedit în câteva cazuri depășit de situație, mai exact publicând date din care, în mod ciudat, lipseau cazurile din județul Mureș, deși acestea erau confirmate oficial de autorități din Mureș (detalii aici).

Totododată, datele furnizate de cele două surse independente amintite mai sus, coincid cu informațiile noastre survenite pe surse provenite dintre cadrele medicale care activează în spitalele din Tîrgu Mureș.

Astfel, în județul Mureș, la data de 1 aprilie 2020, avem 38 de persoane confirmate pozitiv ca fiind infectate cu coronavirus, o persoană decedată care era confirmată pozitiv COVID-19 și o persoană vindecată de coronavirus.

Update: S-a confirmat și oficial situația, aici.

De asemenea, vă reamintim singurele date pentru județul Mureș, furnizate de prefectura Mureș: “În județul Mureș, la data de 1 aprilie, ora 13.00, se înregistrează 5.910 persoane autoizolate la domiciliu și 347 de persoane aflate în spațiile de carantină. În ultimele 24 de ore, 432 de persoane au ieșit din autoizolare la domiciliu. De asemenea, 29 de persoane din județul Mureș sunt internate cu suspiciune de infecție cu Coronavirus.”

Precizăm că autoritațile oficiale din Mureș pot să infirme sau să confirme aceste date sau să ne trimită orice fel de reacție la muresstiri@gmail.com pe care o vom publica de îndată.

MS / Foto: caracter info