În ultimele zile, pe rețelele de socializare au apărut mai mulți primari sau aghiotanți ai acestora care postează o serie de acțiuni de ajutorare a câtorva persoane sau acțiuni de dezinfecție pentru care folosesc banii contribuabilor, obligați fiind de Ordonanța Militară să o facă, neavând nicio legătură apariția lor în poze, la fel ca în campaniile electorale. De astăzi sunt obligați și să acorde sprijin persoanelor peste 65 de ani, astfel sperăm că nu vom mai asista la asemenea postări și scăpăm de vizualizarea în poze a profitorilor, niște oameni mici care se folosesc chiar și de o tragedie mondială doar să își promoveze imaginea. Publicăm integral comunicatul:

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș a luat astăzi, 31 martie, o nouă decizie pentru protejarea  persoanelor vârstnice. Astfel, ca urmare a hotărârii CJSU, primarii mureșeni vor lua măsuri pentru a ajuta persoanele în vârstă de peste 65 de ani, bolnavi cronici, fără aparținători, să obțină rețetele medicale și, totodată, vor asigura achiziționarea medicamentelor aflate în schema de tratament. Această nouă măsură va limita deplasarea persoanelor în vârstă la medic sau farmacii, evitând totodată contactul cu alte persoane.

Articolul 1 al Hotărârii CJSU nr. 11 din 31.03.2020: “În perioada stării de urgență, primarii municipiilor, orașelor și comunelor din județul Mureș, în calitate de președinți ai comitetelor locale pentru situații de urgență, vor lua măsuri pentru sprijinirea persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, bolnavi cronici, fără aparținători, pentru obținerea prescripțiilor medicale și a medicamentelor aflate în schema de tratament, după cum urmează:

– vor identifica persoanele vârstnice, bolnavi cronici, fără aparținători, care necesită sprijin pentru obținerea prescripțiilor medicale în vederea limitării deplasării acestora și a interacțiunii cu alte persoane;

– vor lua legătura cu medicii de familie/specialiști pentru prescrierea și eliberarea documentelor medicale/rețetelor și ridicarea/achiziționarea medicamentelor.”  

MS / Foto: colaj