Ştii de mult că România e ţara tututor posibilităţilor, aşa că nu te mai miră nimic. Sunt unii care nu au nicio reţinere în a profita de pe urma oricărei situaţii dificile. Mai grav e când o fac însă ajutaţi de stat.Uite, de exemplu, cum stă la noi treaba cu echipamentele medicale de protecţie.

Potrivit Ziarului Financiar, avem în România 388 de fabrici care produc echipamente de protecţie pentru diferite domenii, inclusiv pentru sectorul medical. Cu toate acestea, Guvernul cumpără din străinătate produsele necesare personalului medical care luptă împotriva răspândirii coronavirusului.

Toate ţările din Uniunea Europeană au oprit exporturile, au dat comenzi de zeci de mii de echipamente fabricilor locale, din interiorul ţării, până şi producătorii auto şi-au readaptat producţiile pentru a putea produce ventilatoare în contextul epidemiei de coronavirus. De ce nu se întâmplă acelaşi lucru şi la noi?

În topul producătorilor se află și o companie din județul Mureș, „Rusancom Prod” din Mureş… degeaba. În loc să se folosească de producătorii autohtoni, Guvernul dă banii pe importuri.

Patru firme de la noi au semnat contracte de peste 180 de milioane de lei ca să importe măşti sanitare, mănuşi sau combinezoane. Una dintre companiile câştigătoare îl are ca acţionar pe creatorul de modă Cătălin Botezatu.

Sursa: mediafax.ro / Foto: caracter info