Începând de mâine, 26 martie, toate zborurile de pe Aeroportul Transilvania sunt suspendate în urma măsurilor luate pentru limitarea răspândirii coronavirusului COVID-19. Nu știm la acest moment dacă angajații și șefii vor intra în șomaj sau vor rămâne în continuare “la lucru”, la fel ca în perioada în care a fost închis un an pentru reparații. Redăm integral comunicatul transmis de aeroportul Transilvania Tîrgu Mureș.

Ordonanța Militară nr. 3 prevede suspendarea tutror zborurilor către și dinspre Germania, astfel cursa Dortmund-Târgu Mures este anulată începând din 26 martie pe o perioadă nedeterminată.

Totodată, Compania WizzAir ne-a anunțat astăzi, că începând de mâine suspendă zborurile spre Budapesta pănă în data de 1 mai.

Cursa spre Dortmund și Budapesta programate pentru ziua de astăzi se vor efectua, fără modificare programului de zbor.

În funcție de evoluția situației actuale și de deciziile luate de autoritățile din România și companiile aeriene, vom informa pasagerii noștri privind reluarea zborurilor de pe Aeroportul din Târgu Mureș.


A koronavírus-fertőzés megfékezése érdekében hozott intézkedések miatt holnaptól, azaz március 26-tól, törlésre került minden járat, amelyet a marosvásárhelyi Transilvania Repülőtér szolgált ki. A tegnapi 3-as számú katonai rednelet értelmében minden romániai repülőjáratot felfüggesztenek, amely németországi célállomásba indul. Így holnaptól törlésre került a Marosvásárhely és Dortmund közötti repülőjárat.
Ugyanakkor ma értesített minket a WizzAir légitársaság arról is, hogy holnaptól május elsejéig felfüggesztik a budapesti repülőjáratot.
A mai dortmundi és budapesti járat nincs törölve, ezek a menetrendnek megfelelően érkeznek és indulnak.
A járatok újraindulásáról tájékoztatni fogjuk utasainkat és a közvéleményt, amint a hatóságoknak és a járatokat üzemeltető légitársaságoknak lesz erre vonatkozó döntése.

MS / Foto: colaj