Marți, 24 martie, la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” Focșani au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 două persoane din rândul personalului medical și auxiliar sanitar, informează Ministerul Apărării.

În urma acestei situații, s-a dispus externarea tuturor pacienților și efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacților, iar pe timpul acesteia, posibilii contacți sunt plasați în autoizolare, urmând a fi testați.

Spitalul Militar de Urgență Focșani se va închide pentru 48 de ore pentru executarea dezinfecției de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecției, cu excepția Centrului de Primiri Urgențe.

În același timp, se vor recolta analize de la toți contacții simptomatici și, în funcție de rezultatele finale ale anchetei epidemiologice, se vor dispune măsuri ulterioare de protecție a personalului medical, în vederea menținerii capacității operaționale a spitalului.

De asemenea, echipa Ministerului Sănătăţii care a verificat situaţia de la Spitalul Judeţean Suceava, unde peste 80 de medici şi asistente au fost infectate cu coronavirus, a decis închiderea unităţii medicale în următoarele 48 de ore pentru dezinfecţie.

Cei 124 de pacienţi care mai sunt internaţi în spital, unii infectaţi cu COVID, vor fi transferaţi spre alte unităţi medicale. În spitalul din Suceava sunt 1.300 de angajaţi.

”După prima zi de verificare, echipa MS a decis închiderea Spitalului Clinic Judeţean începând de astăzi pentru 48 de ore în vederea realizării procedurilor de dezinfecţie. Tot astăzi va începe transferarea celor 124 de pacienţi care se mai află internaţi în spital în alte unităţi sanitare”, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii.