În această perioadă Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo Mureş va avea echipaje de intervenție dispuse în stand by în Munții Călimani, Munții Gurghiu și Sediul Central din Tg Mureş, după cum urmează:

• Sediul Central Tg Mureş: dispecerat 24/24
• Punct de lucru Lunca Bradului: vineri-duminică
• Punct de lucru Sovata: vineri – duminică
• Punct de lucru Scaunul Domnului: închis

Având în vedere:
ORDONANȚA MILITARĂ Nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID 19

HOTĂRÂRE Nr. 77 din 23 ianuarie 2003 privind instituirea unor măsuri pentru prevenirea accidentelor montane și organizarea activității de salvare în munți.

LEGE Nr. 402 din 31/10/2006 privind prevenirea accidentelor şi organizarea activităţii de salvare din mediul subteran speologic.
Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo Mureş declară închise traseele turistice clasice și traseele montane din județul Mureş și suspendă eliberarea avizelor de siguranță montană și suspendă valabilitatea celor emise la începutul anului 2020 pentru diferite activități, inclusiv cele emise pentru evenimente sportive. Aceste decizii sunt în primul rând preventive, dar se încadrează și în campania Salvamont România și Salvaspeo România de reducere a numărului de accidente montane, evitându-se astfel o presiune suplimentară asupra sistemului medical.

👉Vă mulțumim pentru întelegere și abordarea responsabilă. 👍

Sursa: Salvamont Salvaspeo Mures