În această seară, am avut parte de primele declarații ale premierului Ludovic Orban după ieșirea din izolare, susținute într-o conferință de presă la Palatul Victoria. A vorbit mult.

A vorbit despre o nouă Ordonanță Militară, dar care pare a avea o serie de măsuri vechi:

“După emiterea ordonanței militare 3, vom impune restricția și între orele 6 și 22. Cetățenii vor avea posibilitatea să iasă din casă pentru a merge la muncă, pentru a face cumpărături necesare, pentru a face analize medicale urgențe, se va permite deplasarea în jurul locuinței pentru mișcare, pentru plimbarea animalelor de companie.”

A mai vorbit despre introducerea în noua Ordonanță Militară a unor restricții ce par a fi tot vechi, anume se interzice ieșirea pensionarilor, dar totuși vor putea ieși.

“Cu privire la persoanele peste 65 de ani: pentru a-i proteja, se va institui această interdicție de a ieși de la domiciliu, dar nu pe toată perioada zilei. Va exista un interval în care să se poată deplasa pentru a-și cumpăra ce au nevoie, pentru plimbare.”

‼️ LIVE ACUM: Premierul Orban face declaraţii de presă. Noile restricţii care se vor aplica de mâine

‼️ LIVE ACUM: Premierul Orban face declaraţii de presă — https://bit.ly/2QLeCEONoile restricţii care se vor aplica de mâine. Persoanele peste 65 de ani nu mai au voie să iasă din case — https://bit.ly/3dr5WgA

Publicată de StirileProTV pe Marţi, 24 martie 2020

MS / Foto: caracter info