Primele declarații ale premierului Ludovic Orban după ieșirea din izolare, susținute într-o conferință de presă la Palatul Victoria .

Principalele declarații ale premierului:

Am finalizat perioada de izolare, am fost testat, diagnosticul a fost negativ. În cele 14 zile de izolare, mi-am exercitat atribuțiile și am intervenit pentru luarea tuturor măsurilor necesare.

Am participat la o întâlnire de lucru, la care am convenit asupra câtorva măsuri care urmează să fie adoptate prin ordonanță militară 3. Toate măsurile au ca obiectiv reducerea la maxim a contaminării cu coronavirus.

După emiterea ordonanței militare 3, vom impune restricția și între orele 6 și 22. Cetățenii vor avea posibilitatea să iasă din casă pentru a merge la muncă, pentru a face cumpărături necesare, pentru a face analize medicale urgențe, se va permite deplasarea în jurul locuinței pentru mișcare, pentru plimbarea animalelor de companie.

Cu privire la persoanele peste 65 de ani: pentru a-i proteja, se va institui această interdicție de a ieși de la domiciliu, dar nu pe toată perioada zilei. Va exista un interval în care să se poată deplasa pentru a-și cumpăra ce au nevoie, pentru plimbare.

Ne facem un obiectiv ca aceștia să poată fi serviți aproape exclusiv în acest interval, la magazine.

Știre în curs de actualizare.

‼️ LIVE ACUM: Premierul Orban face declaraţii de presă. Noile restricţii care se vor aplica de mâine

‼️ LIVE ACUM: Premierul Orban face declaraţii de presă — https://bit.ly/2QLeCEONoile restricţii care se vor aplica de mâine. Persoanele peste 65 de ani nu mai au voie să iasă din case — https://bit.ly/3dr5WgA

Publicată de StirileProTV pe Marţi, 24 martie 2020