Vă reamintim de cazul celor doi bărbaţi din judeţul Mureş care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, după ce au revenit din Germania și sunt cercetaţi penal pentru ”zădărnicirea combaterii bolilor”. Unul dintre ei s-a dus la Reghin cu un mijloc de transport în comun şi s-a întors cu un taxi, iar celălalt se plimba pe străzi. Detalii aici. Iată cam ce îi așteaptă pe inconștienți, aviz amatorilor…

Pedeapsa pentru declararea necorespunzătoare a adevărului, pentru a ascunde riscul de infectare cu o boală contagioasă, va fi de închisoare între unu şi cinci ani, conform OUG de modificare a Codului penal.

Aceeaşi pedeapsă se va aplica persoanelor care nu respectă carantina sau spitalizarea, dacă astfel se răspândeşte boala, în timp dacă în acest fel se produce moartea unor oameni pedeapsa a fi între 5 şi 12 ani.

Transmiterea unei boli despre care o persoană ştie că o are se pedepseşte cu închisoare între doi şi şapte ani, iar dacă au fost vătămate persoane – între 3 şi zece. Dacă în acest fel se ajunge la moartea unor persoane, pedeapsa este între 7 şi 15 ani de închisoare.

MS / Foto: caracter info