Astăzi a fost atribuit număr unic unui dosar penal înregistrat la Secţia de Poliţie Deda sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 al. 1 C.p., constând în aceea că la data de 19.03.2020, în jurul orelor 07,15, o persoană de sex bărbătesc din localitatea Maioreşti, comuna Ruşii Munţi, în vârstă de 50 ani, după întoarcerea în România din Germania, zona Frankfurt, deşi se afla în izolare la domiciliul din satul Maioreşti din data de 17.03.2020, a plecat în municipiul Reghin cu un mijloc de transport în comun, fiind identificat la întoarcerea acasă într-un autoturism taxi, conform Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin.

În cauză urmărirea penală este efectuată in rem, cu privire la faptă, urmând ca cercetările să fie continuate cu celeritate pentru stabilirea concretă a împrejurărilor comiterii faptei şi pentru stabilirea vinovăţiei autorului, conform aceleiași surse.

Pedeapsa pentru declararea necorespunzătoare a adevărului, pentru a ascunde riscul de infectare cu o boală contagioasă, va fi de închisoare între unu şi cinci ani, conform OUG de modificare a Codului penal.

MS / Foto: caracter info