Suntem în plină pandemie de coronavirus. Școlile sunt închise în toată România pe termen greu de aproximat. Elevii au nevoie în continuare de educație. Cât de pregătiți suntem în era digitalului/online-ului?! Nu prea, spre deloc. Poate data viitoare 🙁 Iată o scurtă poveste pe acest subiect, scrisă pe facebook de președintele POL Tîrgu Mureș, Dan Mașca, pe care o redăm integral în rândurile de mai jos.

Era inainte de campania de la localele din 2012 si i-am oferit pe tavă niște idei de proiecte privind digitalizarea comunitatii. Noi ca privati, din propriile resurse financiare am dezvoltat si oferit la liber ceea ce se poate vedea pe www.revistatus.ro ( chiar merita sa va uitati cu copii la niste animatii si povesti jucate si scrise de actori contemporani si scriitori contemporani si animate si ilustrate de artisti contemporani, mare parte din zona noastra) si http://educatie.inmures.ro

Ii spuneam ca la final de mandat 2012-2016 poate avea la nivel de comunitate toate cursurile, manualele claselor 1-12 digitalizate, in romana, maghiara, germana, deoarece avem in comunitate toate resursele umane necesare. Noi investisem si publicasem la liber manualele de Biologie pentru clasa a XI-a si a VII-a realizate de doua doamne profesoare tirgumuresene de biologie, cu experienta si rezultate bune in rindul elevilor pasionati, interesati de aceasta materie.

Au trecut 8 ani si au risipit gasca vesela a lui Florea and UDMR-PSD-PNL-ALDE cam vreo 150 milioane lei, iar acum nu avem nimic pentru ca in aceste vremuri sa fim afectati cit mai putini si sa putem sa avem parte de o platforma de elearning customizata pentru ceea ce avem noi nevoie in ROMANIA si cu continut generat de profesorii, specialistii din comunitate.

Cind investesti in circ ”gratuit”, atunci peste ani ajungi sa iti dai seama ca circul nu genereaza cunoastere si nu ajuta la nimic“, a transmis Dan Mașca.

MS / Foto: colaj