Compania biofarmaceutică Medicago, cu sediul central în Quebec, Canada, deţinută în proporţie de 40% de Philip Morris, a anunţat producerea cu succes a unei particule de tip virus (VLP) a noului coronavirus, la numai 20 de zile după ce a obţinut gena SARS-CoV-2, conform zf.ro

Producerea particulei tip virus este un prim pas în dezvoltarea unui vaccin eficient, care ar putea fi disponibil pentru testare începând cu luna iulie.

Medicago colaborează cu Centrul pentru Cercetări în Domeniul Bolilor Infecţioase al Laval University, care a contribuit la dezvoltarea unui vaccin împotriva Ebola. De asemenea, în 2009, Medicago a produs un vaccin candidat împotriva H1N1 la numai 19 zile de la apariţia virusului.

Primul produs al Medicago, un vaccin Particulă de Tip Virus tetravalent recombinant (QVLP) pentru gripă sezonieră, este evaluat în prezent de Health Canada. Vaccinurile candidate pentru gripa pandemică, rotavirus şi norovirus sunt testate în teste preclinice şi teste clinice de Faza a II-a. Medicago mai dezvoltă anticorpi împotriva hMPV, RSV şi a Opioidelor.

Citește toată știrea pe zf.ro / Foto: caracter info