Premierul Ludovic Orban aduce lămuriri cu privire la măsurile luate de Guvern în contextul epidemiei de coronavirus.

Ludovic Orban: A existat o mare presiune să închidem granițele. Nu putem închide granițele, am încălca dreptul românilor de a se întoarce acasă.

Măsurile luate au ținut cont de țara din care vin românii. În funcție de zonă, odată cu venirea vor fi supuși acestei restricții, există riscul să fie purtători ai virusului, am făcut asta pentru a-i proteja pe ceilalți cetățeni români de riscul infectării.

Cine vine din Italia trebuie să intre în carantină, să stea în carantină sau în izolare. Dacă ai cea mai mică suspiciune că ai putea fi contaminat, e un act de responsabilitate să te izolezi, să eviți orice contact cu semenii, riști să transmiți virusul.

A avea cea mai mică suspiciune și mergi în comunitate, dai mâna, transmiți virusul, e ca și cum aproape ai trage cu pistolul în ceilalți. E un act de responsabilitate față de semenii tăi.

Nu vom restrânge dreptul de a veni în țară, dar există obligația fie să intre în carantină, fie în izolare, funcție de zona în care vin. Nu putem să transportăm din Italia, sunt peste un milion de români.

Sursa: protv.ro/ Foto: caracter info