Rezultatele testelor de coronavirus efectuate la pacienți internați în această săptămână în Mureș, continuă să se lase așteptate, de zile bune, asta deși alți pacienți, fie că vorbim de cei din guvern sau de cazul senatorului PNL din Mureș, Cristian Chirteș, au primit rezultatele la cateva ore de la realizare. Facem apel pe acestă cale, autorităților în măsură, să emită cât mai urgent un răspuns concret, altul decât: nu au sosit.

Conform ultimei informări de la prefectura Mureș, de vineri, “sunt in lucru 8 probe, toate prelevate de la persoane carantinate, ieri – 12.03.2020. De asemenea, se mai așteaptă rezultatele oficiale pentru încă 6 probe din data de 11.03.2020 (2 de la persoane carantinate și 4 de la persoane internate)”

În baza datelor primite de la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Mureş, situaţia cazurilor de infecţie cu coronavirus COVID-19, la data de 15 martie, se prezintă astfel:

  • număr persoane aflate în carantină: 43
  • număr persoane autoizolate la domiciliu: 310
  • numărul persoanelor testate, cu rezultat negativ: 4
  • număr cazuri pozitive: 2

La nivel național, până astăzi, 15 martie, la ora 17.00, pe teritoriul României, au fost confirmate 139 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 139 de cetățeni care au contactat virusul, nouă sunt declarați vindecați și au fost externați. Astăzi au fost confirmate 16 cazuri noi, după cum urmează: 4 cazuri în București, 4 în Arad, 3 în Brașov, 2 în Brăila și câte 1 caz în Constanța, Teleorman și Iași.

MS / Foto: caracter info