Până în prezent, două persoane care au participat astăzi la ședința CL Tîrgu Mureș, au anunțat public că s-au autoizolat, deoarece s-au aflat în proximitatea consilierei Theodora Benedek, care a fost prezentă în prealabil la o ședință PNL la care a participat senatorul PNL Vergil Chițac, testat pozitiv cu coronavirus. Cele două persoane autoizolate sunt viceprimarul municipiului Tîrgu Mureș Sergiu Papuc și Radu Bălaș, consiler din partea POL Tîrgu Mureș. De asemenea, după participarea la ședința CL și Theodora Benedek a anunțat că s-a autoizolat.

“Am solicitat DSP Mureş să ne comunice de urgență care sunt măsurile pe care Primăria trebuie să le ia, raportat la prezența doamnei consilier Benedek Theodora la sedința de Consiliu local de azi având în vedere ca aceasta a fost în proximitatea senatorului Virgil Chițac care a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19,” a transmis viceprimarul care s-ar afla autoizolat în biroul din Primărie.

“M-am autoizolat la domiciliu, până când va parveni rezultatul testului pentru coronavirus al colegei consiliere locale Theodora Benedek, cu care am fost împreună la ședința Consiliului Local Târgu Mureș, de acum cinci ore. Ea a fost în proximitatea senatorului Vergil Chițac, confirmat cu coronavirus, la BPN al PNL. Contextul a făcut să nu stau în preajma colegei din consiliul local și nici să stau foarte aproape de cineva care a fost în imediata ei apropiere. Așadar, autoizolarea mea are rol preventiv pentru ceilalți. Copiii sunt în vacanță la bunici, așa că voi petrece clipe de neuitat cu soția. N-avem stocuri de alimente, dar sigur nu murim de foame. Le doresc tuturor celorlalți consilieri locali care au fost la ședință și angajaților din Primărie, autoizolare plăcută. Și, Theodora Benedek, fă repede testul ăla, ca să știm cât mai trebuie să stăm în casă.” a scris consilierul POL Radu Bălaș pe facebook.

Noi le transmitem tuturor multă sănătate și prevenție sporită pe viitor, astfel, asemenea situații neplăcute pot fi evitate.

MS / Foto: colaj arhiva