În urmă cu puțin timp, managerul Ambulanța Samaritanus din Tîrgu Mureș Horațiu Varga, a anunțat că va intra în posesia a mai multe kituri/test pentru depistarea coronavirusului în doar 3 minute. Prima tranșă a fost achiziționată în urma unei sponsorizări. Testele se vor face gratuit pentru cei din Tîrgu Mureș, susține acesta.

Am găsit teste rapide pentru Covid 19. Dacă Primăria Municipiului Târgu Mureș nu si-ar fi bătut joc de noi de atatea luni, și ar fi plătit facturile pentru serviciile efectuate. Acum am avea bani sa cumpărăm 200 de teste rapide pentru a testa rapid gratuit pe Toți cei care ai avut contacte cu persoane infectate. Kitul da rezultat in 3 minute. Doar atât ar dura ca o persoana sa fie confirmată sau nu infectată cu Covid 19. Caut printre prieteni pe cineva sa contribuie pentru a cumpăra teste rapide”, este primul mesaj postat de Horațiu Varga.

La câteva minute după primul mesaj acesta a revenit cu postarea în care anunță achiziția primei tranșe: “Dan Mașca, omul care mă ajută de ani de zile, cel care e hulit și batjocorit de gașca veselă PSD PNL ALDE UDMR de atâta timp, vine din nou în ajutorul comunității. Donează banii necesari pentru a cumpăra 120 de teste Covid 19. Testele vor fi gratuite pentru cei din Târgu Mureș.”

MS / Foto: caracter info