Astăzi a avut loc ședința de îndată a CL Tîrgu Mureș în care au existat numeroase discuții în contradictoriu privind eficiența deciziei luate. Redăm integral comunicatul POL Tîrgu Mureș, singurul emis de vreo parte participantă la ședință, până în acest moment.

De asemenea, vă reamintim că la ședința de azi a mai participat și candidatul PNL la fotoliul de primar din Tîrgu Mureș Theodora Benedek care, deși se știa de dimineață de infectarea colegului din PNL cu care a participat la o altă ședință, a ales totuși să fie prezentă. Detalii, aici.

“Florea & Maior se prefac că vor să dezinfecteze orașul. Vor să cumpere dezinfectanți, dar statul a restricționat deja vânzarea lor. Iar acum trei zile, Florea spunea public că “e doar o gripă” și că e “mai bun vinu’ ca vaccinu’”, la o întâlnire cu sute de pensionari.

Azi am fost convocați , în calitate de consilieri locali, la ședința de îndată, prin care primarul a propus “dezinfectarea” orașului (inclusiv străzi și parcuri!!! – ați mai auzit undeva de dezinfectarea trotuarelor și frunzelor?) și a cerut 1.600.000 de lei.

Nimeni din Primărie nu a răspuns la nicio întrebare: cum se “dezinfectează” spațiul public (!!!), ce substanțe se cumpără, ce efect au ele asupra coronavirusului, în ce cantități, câte suprafețe, conform căror calcule, cine face dezinfecția, unde se va face etc.?

Primăria nu s-a consultat cu nimeni din comandamentele de urgență. Doar puține orașe din China și Italia au făcut dezinfecția spațiilor publice, care nu se poate realiza decât în orașe închise, în care nu circulă nimeni. Dacă orașul nu e închis, dezinfecția nu are efect și sunt bani cheltuiți de pomană.

Primarul ne-a convocat, dar nu a fost prezent, ca să răspundă la întrebări. Așa cum bănuiam nu a fost decât o manevră electorală.

Proiectul a fost aprobat, doar consilierii POL s-au abținut, din pricina celor expuse mai sus și deoarece proiectul nu a fost amânat până mâine, așa cum am solicitat, pentru a primi răspunsuri la întrebările noastre legitime.” se arată în comunicatul POL Tîrgu Mureș.

MS / Foto: caracter info