Bilanțul a ajuns la 82 de persoane infectate în România. Este alertă la toate nivelurile autorităţilor. Teoretic, se monitorizează fiecare caz în parte, fiecare pacient contaminat şi fiecare persoană care este suspectă de COVID-19. Coronavirusul este o problemă care afectează inclusiv clasa politică la cel mai înalt nivel şi nu doar în România.

Până acum, doar trei dintre pacienții infectați cu Covid-19 au ajuns în secția de terapie intensivă: unul în Iași și doi în București. Specialiștii se așteaptă însă, ca odată cu răspândirea numărului de cazuri să crească și numărul bolnavilor care au nevoie de îngrijiri în ATI.

România are în prezent 2.653 de paturi în secțiile de terapie intensivă. Doar 1.361 dintre ele au și ventilatoare. Restul până la 4600 sunt paturi de post-operator. În aceste condiții s-au comandat deja 200 de ventilatoare, 200 de monitoare și 800 de injectomate.

Din fericire, până la această oră nu am primit alte confirmari oficiale cu cazuri noi în județul Mureș. Așadar, în baza datelor primite de la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Mureş, puse la dispoziție de prefectura Mureș în această dimineață, situaţia cazurilor de infecţie cu coronavirus COVID-19, la data de 13 martie, se prezintă astfel:

  • număr persoane aflate în carantină: 39
  • număr persoane autoizolate la domiciliu: 245
  • numărul testelor cu rezultat negativ: 4
  • număr cazuri pozitive: 2

La această oră, mai sunt in lucru 8 probe, toate prelevate de la persoane carantinate, ieri – 12.03.2020. De asemenea, se mai așteaptă rezultatele oficiale pentru încă 6 probe din data de 11.03.2020 (2 de la persoane carantinate și 4 de la persoane internate).

MS / Foto: caracter info