În cadrul şedinţei de guvern de ieri au fost adoptate o serie de hotărâri pentru deblocarea unor proiecte de investiţii în domeniul infrastructurii, inclusiv în Mureș.

HOTĂRÂRE privind suplimentarea pe anul 2020 a sumei prevăzute ca justă despăgubire aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 620/2013 privind modificarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1638/2004 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivelor de investiţii “Varianta ocolitoare a oraşului Bacău, pe DN 2 – etapa I”, “Varianta ocolitoare a oraşului Braşov, pe DN 1”, “Varianta ocolitoare a oraşului Mediaş, pe DN 14”, “Varianta ocolitoare a oraşului Reghin, pe DN 16 şi DN 15” şi “Varianta ocolitoare a oraşului Târgu Mureş, pe DN 13 şi DN 15”, precum şi declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică “Varianta de ocolire Bacău”.

Sumele prevăzute se virează de către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor în termen de 30 de zile de la data solicitării acesteia, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. la dispoziția proprietarilor de imobile, pentru lucrarea de utilitate publică, în vederea efectuării plății despăgubirilor în cadrul procedurilor de expropriere, în condițiile legii.

MS / Foto: colaj arhiva