Ieri, 10 martie a.c., poliţiştii rutieri mureşeni au desfăşurat activităţi suplimentare pentru creşterea siguranţei rutiere. Astfel, în intervalul orar 10.00-18.00, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au fost prezenţi pe principalele artere rutiere din judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere şi reducerii riscului rutier.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii au constatat 402 sancţiuni contravenţionale, 401 dintre acestea fiind prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195 din 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, iar una prevăzută de alt act normativ.

Dintre acestea, 124 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 160 pentru nefolosirea centurii de siguranţă şi alte 118 pentru neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare, traversări prin loc nepermis, nerespectarea semnificaţiei culorii “roşu” a semaforului electric şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, poliţiştii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 18 conducători auto, dintre care 10 au depăşit viteza maximă admisă, 2 au efectuat depăşiri neregulamentare, iar 1 pentru conducerea sub influenţa alcoolului.

Totodată, au fost retrase pentru nereguli tehnice 15 certificate de înmatriculare şi au fost constatate 3 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

IPJ Mures / Foto: caracter informativ