O femeie de 54 de ani, contact direct al pacientului internat la Spitalul Gerota, a fost confirmată cu COVID-19. Este cel de-al 38-lea caz de coronavirus din România. Doar miercuri în România 9 pacienți au fost depistați pozitiv la infecție cu COVID-19. În total, din cei 38 de pacienți confirmați oficial, 18 sunt din București. Șapte dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați.

Din păcate, unul dintre pacienții infectați este în stare gravă. “Inca un barbat din Bucuresti, care a calatorit in Israel la sfarsitul lunii februarie a fost confirmat, miercuri, cu noul coronavirus. Acesta are 56 de ani si este internat la Terapie Intensiva, la Spitalul Victor Bales, in stare grava”, a anuntat Grupul de Comunicare Strategica.

Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale și credibile. Guvernul reamintește cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE 0800800358.

De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor: +4021.320.20.20.

MS / Foto: caracter info