Cu toate că suntem în plină criză provocată de noul coronavirus, iar îndemnul principal și singura soluție reală de prevenire este igiena, în special a mâinilor, compania Aquaserv și-a găsit momentul să aplice “la sânge” legea și a tăiat apa la 6 familii de mureșeni din municipiul Reghin. Ce le pasă lor că oamenii nu au cu ce să se spele pe mâini, din cauza unei legi discutabile. Nici nu are rost să mai catalogăm noua bătaie de joc de care dau dovadă. Indiferent de motive, să lași fără apă oameni în aceste momente, este aproape o crimă. Vă redăm apelul disperat făcut de o cititoare, pe acest subiect.

Cea mai mare rautate. In Reghin, pe strada Brindusei, Aquaserv a lasat de ieri in plina epidemie, sase familii fara apa la robinet pentru ca nu au posibilitatea sa scoata ceasurile de apa la poarta asa cum cere legea. Mentionez ca acele persoane au peste 60 de ani si sufera de boli. O persoana e patalizata… totusi li se pare foarte normal sa i lase Fara apa in plina epidemie! Si culmea au platite facturile de apa la zi.

Fiind vorba de o curte conuma de 100 de metri, fiecare trebuie sa traga cite o noua conducta din casa la poarta. La 63 de metri din casa la poarta, la care sa fie legat ceasul de apa. Ei au apa in casa pe o conducta unica pe curte din 1990. Si acum sa schimbe sa sape curtea 63 de m ….cine?? Tata e paralizat cu gradu 1 de handicap…vecinu e si el la pat cu inima si diabet . O alta vecina e la spital alti doi tot bolnavi si in varsta….si brusc de ieri sa taiat apa fara instintare….

Am fost azi si ne-a spus sa tragem conducta si leaga apa inapoi… de unde sa scoata pensionarii astia cu pensii de 700 de lei sa plateasca pe cineva sa le sape si sa le traga conducte…. am cerut o amanare …si nu ni s a dat…acum in plina epidemie…

Toti au ceasuri in casa si sunt citite de la poarta cu scanerul . Si acum le cere ca schimbe toata instalatia sa pun ceasurile la poarta!,” ne-a scris cititoarea.

Noi sperăm ca povestea să fie inventată sau neadevărată. Nimeni nu poate să fie așa cinic!

Update ora 18:00 – Din păcate, nu a fost o poveste inventată. Din fericire, la puțin timp după publicarea materialului, problema a fost rezolvată. “Dupa ce ati publicat ne au comunicat ca maine dimineata vor lega din nou apa pt 60 de zile timp in care sa se execute lucrarea. Acest preaviz trebuia sa il dea inainte sa taie apa. Multumim.” ne-a scris cititoarea care a reclamat situația incredibilă.

MS / Foto: colaj