Ungaria anulează manifestările pentru sărbătoarea naţională din 15 martie la Budapesta, invocând motive de securitate legate de răspândirea coronavirusului.

Numărul persoanelor infectate în această țară a ajuns la 5. Din cauza apetenţei crescute a cetăţenilor ungari de a-şi face provizii, speriaţi de noul virus, autorităţile ungare renunţă la restricţiile de circulaţie pe care le impuneau în fiecare weekend camioanelor grele pentru a asigura aprovizionarea cu marfă a magazinelor.

Astfel de restricții sunt în vigoare de regulă în Ungaria începând de sâmbătă de la ora locală 22:00, respectiv , ora 23:00 a României, şi până duminică la aceeași oră, dar s-a decis suspendarea acestora, în urma solicitărilor primite din partea reprezentanților sectorului comercial, având în vedere faptul că este nevoie de asigurarea fără perturbări a stocurilor din magazine în contextul unei cereri crescute din partea cumpărătorilor, ca urmare a răspândirii coronavirusului.

Deocamdată nu s-a luat o decizie dacă restricțiile privind circulația TIR-urilor vor fi suspendate și la sfârșitul săptămânii viitoare.

Sursa: RRA / Foto: colaj arhiva