Vă reamintim că instanţa de la Tribunalul Mureş a anulat un concurs cu rezultate trucate pentru promovarea în corpul ofiţerilor la IPJ Mureş, iar hotărârea a fost menținută de Curtea de Apel Tîrgu Mureş, după ce s-a constat pe înregistrarea video că rezultatele concursului au fost modificate pe hârtie în favoarea candidatului care a obţinut nota mai mică.

Acum, avocatul polițistului care a demonstrat în instanță trucarea concursului, Ancuţa Bianca Greu, a declarat pentru radiomures.ro că, după câștigarea procesului, acesta a fost încadrat pe un post de începător, deși are vechime în poliție, iar pentru daunele morale care i s-au adus solicită despăgubiri în valoare de 10.000 de euro:

Dânsul ar fi trebuit să fie încadrat în alt grad profesional. Din păcate, i-a fost acordat gradul cel mai de jos, gradul de începător însă, raportat la vechimea pe care o are în poliție, prevederile legale ne spun altceva. Și, pentru aceasta, am intentat alt proces, pentru daunele morale generate de cei trei membri ai comisiei și șeful IPJ Mureș care este semnatarul dispoziției de numire a contracandidatului, ne-am adresat instanței cu acțiune în pretenții,” spune avocata, conform aceleiași surse.

Mai multe detalii despre concursul trucat găsiți aici.

Totodată, vă reamintim că, Dumitru Bîltag, șeful Inspectoratului Județean de Poliție Mureș a reacționat spunând:

“În privința presupuselor fapte de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, precizez că nu am constatat astfel de fapte cu ocazia verificărilor în aceasă speță și suntem în măsură să oferim toate datele necesare instituțiilor în drept să stabilească adevărul, sub toate aspectele. Nu am ascuns și nu vom ascunde vreodată ceva în legătură cu activitatea noastră, atât timp cât mă voi afla la conducerea acestei unități de poliție, pe care cu onoare și profesionalism o reprezint.”

MS / Foto: colaj