Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea a fost reținută, sâmbătă dimineață, de DNA. Ea urmează să fie prezentată Tribunalului București cu propunerea de arestară preventivă. Procurorii o acuză că, în calitate de manager al unui spital din Baia Mare, a primit sumele de 10.000 de euro și 120.000 de lei de la o firmă pentru încheierea unui contract de achiziție publică.

Sorina Pintea, a fost audiată, astăzi, de procurorii din structura centrală a DNA Bucureşti într-un dosar de corupţie legat de o achiziţie de echipamente medicale pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare pe care acum îl conduce.

Echipamentele urmau să fie cumpărate în cadrul procedurii de urgenţă pentru combaterea noului coronavirus.

Surse judiciare au confirmat pentru Radio România Actualutăți, că fostul ministru Sorina Pintea, a fost prinsă în flagrant, ieri, de procurorii anticorupţie. Au avut loc percheziţii la biroul şi la domiciliul ei de la Baia Mare.

Sorina Pintea a fost senator PSD şi ministru al Sănătăţii în ultimii doi ani. După demiterea guvernului Dăncilă prin moţiune de cenzură ea s-a întors la spitalul din Baia Mare unde era director.

MS / RADOR / Foto: colaj