Programul de vizitare în cadrul secțiilor Spitalului Clinic Județean Mureș a fost interzis total ca urmare a creșterii cazurilor de infecții respiratorii și a gripei, dar și în contextul situației privind noul Coronavirus.

Până luni vizitele în cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș au fost doar restricționate. Singurele excepții după interzicerea totală a vizitelor se fac pentru aparținătorii bolnavilor aflați în stare gravă, doar cu bilet aprobat de conducerea secției, însoțiți de cadre medicale și obligatoriu cu echipament de protecţie individual (halat, papucaşi şi mască de unică folosinţă).

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș, vizitarea bolnavilor nu a fost interzisă până la acest moment, doar restricționată, excepție făcând secția ATI, unde vizitarea este interzisă. Iată comunicatul SCJU Tîrgu Mureș:

“Programul de vizitare al pacienţilor internaţi se modifică astfel: MARŢI, JOI şi DUMINICĂ, între orele 14.00 – 16.00.

Totodată, se limitează şi numărul vizitatorilor, fiind permis accesul unei singure persoane în vizită în ziua respectivă, la un pacient, cu condiţia ca acesta să aibă BILET DE VOIE, aprobat de medicul şef de secţie. Durata vizitei va fi maxim 10 minute.

Pentru Secţia Clinică ATI este interzis accesul vizitatorilor, cu excepţia pacientului critic, la care este permisă vizitarea strict cu bilet de voie semnat de medicul şef al secţiei.

Astfel, accesul vizitatorilor se va face doar cu BILET DE VOIE aprobat de medicul şef de secţie şi obligatoriu cu echipament de protecţie individual (halat, papucaşi şi mască de unică folosinţă).

Pe fiecare secţie vizitatorii vor fi instruiţi asupra măsurilor care trebuie respectate, respectiv:

Portul echipamentului complet şi corect (masca să acopere şi nasul);

Igienizarea mâinilor, dezinfecţia cu soluţii hidroalcoolice la intrarea în salon, după contactul cu pacientul şi la ieşirea din salon;

Este interzisă aşezarea pe patul pacientului sau pe alte paturi din salon, precum şi depozitarea obiectelor personale pe paturi sau pe mobilierul din salon.

Accesul vizitatorilor pe secţie este permis numai după triajul epidemiologic (este interzisă intrarea persoanelor cu simptomatologie respiratorie) şi după instructajul efectuat de către un reprezentant al secţei.” transmite biroul de presă al SCJU Târgu-Mureș.

MS / Foto: colaj arhivă