Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Polițiștilor și Personalului Contractual, a reacționat în cazul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, care a pierdut un proces în fața ofițerului care a contestat concursul de angajare. Polițistul a câștigat inițial concursul, dar în documentele finale apărea alt câștigător.

Dumitru Coarnă este de părere că ar trebui declanșată o anchetă administrativă, iar corpul de control al IGPR ar trebui să facă verificări, conform radiomures.ro

“Lucrurile sunt extrem de clare acolo, instanța a constatat și, practic, ar trebui declanșată o procedură de cercetare administrativă în interiorul unității, de ce s-a ajuns acolo, și aici fac trimitere la corpul de control al IGPR și sigur, în paralel, declanșată o anchetă penală și instanța de judecată să dispună. Este extrem de clar acolo, părerea mea.”

Vă reamintim că instanţa de la Tribunalul Mureş a anulat un concurs cu rezultate trucate pentru promovarea în corpul ofiţerilor la IPJ Mureş, iar hotărârea a fost menținută de Curtea de Apel Tîrgu Mureş, după ce s-a constat pe înregistrarea video că rezultatele concursului au fost modificate pe hârtie în favoarea candidatului care a obţinut nota mai mică.

Mai multe detalii despre concursul trucat găsiți aici.

Totodată, comisarul-șef de poliție Dumitru Bîltag, șeful Inspectoratului Județean de Poliție Mureș a reacționat spunând:

“În privința presupuselor fapte de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, precizez că nu am constatat astfel de fapte cu ocazia verificărilor în aceasă speță și suntem în măsură să oferim toate datele necesare instituțiilor în drept să stabilească adevărul, sub toate aspectele. Nu am ascuns și nu vom ascunde vreodată ceva în legătură cu activitatea noastră, atât timp cât mă voi afla la conducerea acestei unități de poliție, pe care cu onoare și profesionalism o reprezint.”

MS / Foto: colaj