Update 2020: Deși pare incredibil, este total adevărat. Bursele școlare stabilite prin hotārâre de consiliu local sunt neplătite din mai anul trecut.

Se întâmplă la Tîrgu Mureș, unde, elevi de excepție cu 10 pe linie, au bursele neplătite din mai anul trecut, deși o firmă controlată de familia Maior, care oferă un transport în comun mizerabil, Siletina Impex SRL, a încasat de la primăria Tîrgu Mureș sume record în 2019-2020, de multe milioane de euro. Să aibă oare legătură faptul că Maior Claudiu este consilierul primarului Florea Dorin, cel care decide plățile făcute de primărie? Atenție, nu întrebarea este imbecilă în cazul de față!

Primăria Tîrgu Mureș, prin Horațiu Lobonț (director executiv adjunct direcția școli)  nu a catadicsit să (răs)plătească meritele deosebite a unor elevi de excepție, deși sumele sunt infinit mai mici decât cele plătite pentru firma indivizilor din familia amintită mai sus.

Ba mai mult, incompetența directorului executiv adjunct direcția școli a dus la executarea a doar puțin peste 50% din bugetul votat de consilierii locali pentru învățământ. Cu toate acestea este menținut în funcție de ani de zile, funcție în care mai e și remunerat cu aproape 20.000 de euro anual.

MS / Foto: colaj