Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a desfăşurat acţiunea Truck & Bus, pentru verificarea activităţilor de transport public de persoane şi de mărfuri. Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Poliţiştii mureşeni au verificat peste 530 autovehicule şi au aplicat peste 190 de sancţiuni contravenţionale.

În perioada 10 – 16 februarie a.c., Serviciul Rutier Mureş, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a desfăşurat o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au depistat şi sancţionat persoanele care efectuau transport de persoane cu autoturisme cu până la 9 locuri, precum şi pe cei care transportau mărfuri, fără respectarea legislaţiei în vigoare.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat 531 de autovehicule, dintre care 434 de autovehicule de transport de marfă şi 97 de autovehicule de transport de persoane.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat peste 20 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi peste 170 de sancţiuni contravenţionale celor care efectuau transport de marfă.

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 5 sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 1 pentru lipsa unor documente ale vehiculului şi 10 sancţiuni pentru alte abateri la regimul rutier.

Transportatorilor de mărfuri, poliţiştii le-au aplicat 51 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 55 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 10 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 1 pentru abateri constatate la tahograf şi 57 de sancţiuni pentru alte abateri la regimul rutier.

IPJ Mureș / Foto: colaj arhiva