Viceprimarul Municipiului Tîrgu Mureș Sergiu Papuc, a primit, de curând, atribuții privind urmărirea si recuperarea impozitelor și taxelor locale, asta după ce a fost lăsat o perioadă fără toate atribuțiile de primarul supărat că nu-i mai vota aberațiile.

Astfel, viceprimarul a solicitat Serviciului de executare silită și urmărire amenzi din cadrul Primăriei să întocmească cereri de chemare în judecată pentru târgumureșenii care deja au fost declarați insolvabili (care nu au în proprietate bunuri care pot fi executate) și care nu și-au plătit amenzile contravenționale.

Este vorba de 1.261 de persoane care datorează, în total, bugetului local 6.153.553 de lei și 137 de firme care datorează 493.689 de lei.

Deja a fost trimis un set de chemări in judecată către Judecătoria Târgu Mureș. Prin aceste procese urmărim ca să înlocuim amenzile contravenționale cu muncă în folosul comunității. Sunt convins că atunci când se vor vedea în fața instanței de judecată cei mai mulți vor veni si vor plăti. Ceilalți vor presta muncă în folosul comunității, acolo unde avem nevoie: la Zoo, la căminul de bătrâni, în complexul de agrement “weekend” sau la măturat”, a spus viceprimarul.

MS / Foto: colaj