Am asistat în ultimele zile la o penibilitate cum rar ne-a fost dat să vedem. Șăfu’ de la Tîrgu Mureș cu ăl de la județul Mureș, deși își duc traiul în două clădiri aflate la câțiva metri una de alta, s-au găsit să comunice pe rețeaua de socializare facebook, niciunul neavând curaj să stea la masă, față în față, să dezbată adevăratele probleme ale mureșenilor. Încă o dovadă că nu-și doresc binele mureșenilor, doar cel al scandalului mediatic, întreținut constant de mulți ani, mai ales de ăsta de la Tîrgu Mureș, în realitate nefăcând nimic altceva pentru comunitate.

Primul care a făcut guriță a fost, cum era de așteptat, ăsta de la municipiu care a reînviat un subiect scos vremelnic de la naftalină, înainte de fiecare tură de alegeri, cel al construcției unui pod nou peste râul Mureș. Oare cine-l mai poate crede? Mă, omule, ești penibil! Fi-ţi-ar telegondola sau weekend 10 al dracu să-ţi fie!

Uitând parcă de problemele importante din județ – infrastructura dezastruoasă, spitalele infecte, aeroportul aproape pustiu etc -, își face apariția pe facebook și șăfu de la CJ Mureș, răspunzându-i la ălalalt ce era mai mult decât evident, anume că bate câmpii. Dacă îl interesa cu adevărat comunitatea, traversa strada, deschidea ușa lui ăla cu piciorul și-i spunea ca de la bărbat la bărbat, ceea ce nu e cazul la ei se vede, mă băiatule, i-ați poveștile, fă-le sul și bagăți-le în…! Dar nu, el a preferat să continue scandalul, să iasă și el în evidență printr-un mod cât de penibil posibil.

Rămas fără replică, ăsta de la primărie a încercat să schimbe subiectul, dând-o pe ieftinisme, din alea chinezești chiar, profitând de necazul lor…

No, cam ăștia sunt șăfii de la Mureș, Florea Dorin (ALDE Mureș) și Ferenc Peter (UDMR Mureș). Cam asta aleg ei să facă pentru comunitate. Penibilitatea asta justifică întru totul starea în care se află atât municipiul reședință de județ, cât și întreg județul, toate rămase la ani lumină față de celelalte zone din Transilvania.

MS / Foto: colaj