Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr.4 Ungheni au reţinut pentru 24 de ore, la data de 12 februarie a.c., doi tineri, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Cei în cauză au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Târgu Mureş.

La data de 12 februarie a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr.4 Ungheni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş au pus în executare, pe raza judeţului Mureş, trei mandate de percheziţie domiciliară, la locuinţele unor tineri, de 18, respectiv 19 ani, din comuna Ogra, bănuiţi de comiterea unui furt calificat.

În fapt, din cercetări a reieşit că în perioada 05-06 februarie a.c., cei în cauză ar fi sustras de pe raza comunei Ogra, mai mulţi metri de cablu telefonic, cauzând un prejudiciu de aproximativ 6.300 de lei.

În urma descinderilor, poliţiştii au identificat mai mulţi cleşti şi 150 metri de cablu metalic pentru susţinerea aeriană a cablului telefonic, care au fost ridicaţi în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, la data de 12 februarie a.c., faţă de cei doi tineri, poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, sub coordonarea unităţii de Parchet competente.

La acţiune au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureş.

IPJ Mures / Foto: colaj arhiva