Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş au reţinut pentru 24 de ore, la data de 11 februarie a.c., o persoană bănuită de săvârşirea unor infracţiuni de furt calificat.

Cel în cauză a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile.

La data de 11 februarie a.c., poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş au prins în flagrant delict, un bărbat care ar fi comis două infracţiuni de furt din locuinţe, situate pe raza municipiului Târgu Mureş şi a comunei Sângeorgiu de Mureş.

În fapt, din cercetările efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale, a reieşit că în noapte de 11 februarie a.c., bărbatul, de 42 de ani, din judeţul Bacău, ar fi pătruns prin efracţie, în două imobile de pe raza municipiului Târgu Mureş şi a comunei Sângeorgiu de Mureş, de unde ar fi sustras sume de bani.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 16.500 de lei şi 550 de euro, acesta fiind recuperat în totalitate şi predat persoanelor vătămate.

Ca urmare a administrării probatoriului, la data de 11 februarie a.c., faţă de cel în cauză, poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, iar ulterior, la data de 12 februarie a.c., instanţa de judecată a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat în vederea probării întregii activităţi infracţionale.

IPJ Mures / Foto: colaj arhiva