Vă reamintim de cazul părinților unor elevi de clasa a I-a de la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” din Tîrgu Mureş care au cerut conducerii școlii izolarea acasă a unui copil a cărui mamă a venit din China, astfel că acesta va lipsi două săptămâni de la ore.

Șeful ISJ Mureș, Claudiu Bândilă, a declarat, pentru Mediafax, că părinții se tem pentru sănătatea copiilor lor, în condițiile în care mama elevului respectiv a fost în zona contaminată şi că Ministerul Sănătăţii a fost informat despre această situaţie.

Potrivit acestuia, părinții au cerut ca, la sfârșitul perioadei de izolare, atât mama cât și copilul din clasa a I-a să prezinte rezultatele analizelor medicale făcute după perioada de 14 zile.

DSP Mureș a transmis ISJ Mureș, Școlii „George Coșbuc” și Prefecturii Mureș că toți călătorii care se întorc din China trebuie să declare la intrarea în țară acest lucru și să completeze un chestionar, iar DSP va monitoriza situația timp de 14 zile cât este perioada de autoizolare la domiciliu.

„În cazul în care apare simptomatologia unei afecțiuni respiratorii se va apela numărul de urgență 112”, au spus reprezentanții DSP Mureș.

Iată cererea părinților și răspunsul DSP Mureș:

MS / Foto: colaj