În ultima perioadă, teama oamenilor privind o eventuală infectare cu noul Coronavirus care a ucis deja sute de persoane, a luat amploare și în România. Dacă ieri am publicat cazul profesoarei din Suceava suspectă de infecție, transportată în condiții extreme (Detalii și video, aici), acum vorbim de o panică instalată printre mureșeni.

Astfel, părinţii elevilor unei clase primare ai Școlii Gimnaziale „George Coșbuc“ din Tîrgu Mureș au transmis către Inspectoratul Şcolar o sesizare prin care anunţă faptul că mama unui elev “urmează să se întoarcă din China, regiunea Macao, acolo unde au fost depistate mai multe cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus”, conform dcnews.ro

“Îngrijoraţi de sănătatea copiilor noştri, rugăm conducerea şcolii să ia toate măsurile pentru a evita o eventuală contagiere a clasei. Comunitatea de părinţi  a şcolii şi-a exprimat dorinţa ca elevul …. să nu frecventeze orele în perioada în care mama lui se află în carantină – adică timp de două săptămâni – iar la sfârşitul acestei perioade să prezinte amândoi rezultatele  analizelor efectuate după cele 14 zile de carantină”, se arată în sesizarea trimisă către conducerea unităţii de învăţământ, citată de aceiași sursă.

Totodată, „având în vedere că elevul are rude apropiate care, de asemenea, frecventează gimnaziul George Coșbuc“, părinții cer ca școala să ia măsurile necesare în fiecare clasă, pentru a se evita o eventuală contagiere.

Conducerea şcolii a trimis mai departe către Direcţia de Sănătate Publică această sesizare, care a răspuns că persoana sosită din China, mama elevului mureșean, va intra în sistem de supraveghere, monitorizare și izolare, conform normativelor stabilite pentru aceste cazuri.

MS / dcnews.ro / Foto: colaj arhiva