Marius Ardelean, un tânăr de 24 de ani, absolvent de Infor­matică, produce, în­tr-un atelier din Tîrgu Mu­reş, agende de lux cu hârtie fabricată din piatră. Businessul lui, în care îl sprijină tatăl, poartă numele Rockha.

„Rockha a luat naştere pe 1 martie 2018, când, din întâmplare, am văzut în mediul online că există hârtie rezistentă la apă. Mi-a luat mai puţin de 30 de secunde să mă hotărăsc că vreau să văd această minune cu ochii mei şi am achiziţionat un caiet cu hârtie din piatră“, a povestit Marius Ardelean în cadrul emisiunii ZF Afaceri de la zero.

Fascinat de proprietăţile hârtiei din piatră, s-a gândit că ar putea produce chiar el agende şi caiete din acest material, însă a pus ideea pe lista de proiecte de făcut pentru „când va fi mare“.

Proiectul a revenit însă la scurtă vreme, când, ca temă pentru facultate, şi-a prezentat ideea în faţa unui profesor. Reacţia pozitivă a acestuia a fost imboldul de care Marius Ardelean a avut nevoie pentru a se gândi mai serios la ceea ce avea să devină, doar câteva luni mai târziu, Rockha.

Materia primă – hârtia brută, făcută din piatră – vine de la furnizori din Uniunea Europeană, iar pielea folosită pentru realizarea copertelor este adusă din Italia.

Citeşte mai mult pe zf.ro / Foto: colaj captură