Cei doi brutari din Sri Lanka vor rămâne la brutărie și vor continua să facă pâine pentru localnicii din Ditrău, a declarat, pentru Digi24.ro, Kollo Katalin care administrează, împreună cu soțul ei, brutăria din Ditrău.

Proprietarul brutăriei se oferise, inițial, să îi mute pe cei doi din procesul de producție. Patronii susțin că a fost vorba despre o „neînțelegere”, deoarece comunicatul a fost scris doar în maghiară, nu și în română. CNCD s-a autosesizat în acest caz.

UDMR nu își asumă nici această problemă: “Poate avem de-a face cu un patron mai lacom, mai dur, pe de-o parte, iar de cealaltă parte avem niște oameni lezați, dar nu este caracteristic ceea ce s-a întâmplat pentru întreaga comunitate și deloc pentru UDMR. Cei doi muncitori din Sri Lanka nu sunt migranți ilegali, ei au venit cu acte în regulă să muncească, e nevoie de forță de muncă și sunt bineveniți”, a menționat președintele UDMR Kelemen Hunor.

Jurnaliștii de la Radio Europa Liberă au realizat un clip video în care surprind aspecte importante din această poveste, prezentând părerea tuturor părților implicate.

MS / Foto: colaj