Pe fondul situației din Ditrău care a inflamat spiritele în ultimele zile, vă prezentăm “Godfrey și Precious, alături de cei cinci copii ai lor sunt consătenii mei”, povestea descrisă de consilierul județean Marius Cerghizan, pe care o publicăm integral, în rândurile de mai jos:

“Vin din Zimbabwe și de 13 ani locuiesc în satul Chinari, din Sântana de Mureș. Nu mai vor să plece niciodată, pentru că aici este casa lor, pe care au construit-o cu trudă.

Acum, Godfrey este predicator, dar a studiat biologia, chimia și medicina preventivă. Unul dintre copiii lui se pregătește pentru admitere la medicină, la UMFST. Ceilalți patru frați ai viitorului medic cântă la pian și vorbesc trei limbi străine.

Și-au făcut o seră, care îi ajută să nu le lipsească nimic. Mai mult, le dau și vecinilor din roadele de pe lângă casă și sunt invitați la masă, peste tot în sat.

În Chinari, majoritatea oamenilor sunt maghiari. I-au primit pe Godfrey și pe Precious în familia lor și i-au făcut să uite de toate lipsurile. Un singur lucru n-au reușit oamenii din Chinari să le ofere: mămăliga albă, care le lipsește foarte mult.

Astăzi, am fost la ei acasă. Nu știau nimic despre Ditrău, pentru că nu se uită la televizor și nici Facebook nu au. N-am insistat cu povestea, ca să nu le amărăsc ziua.

I-am lăsat fericiți pe cei 7 oameni din Zimbabwe, care au o culoare diferită a pielii decât noi, ce trăiesc într-un sat locuit de maghiari și care vorbesc în familie româna și engleza.

La Chinari, în Sântana, e o parte a României unde e bine. Și e liniște. Sunt fericit!” a scris consilierul.

MS / Foto: Marius Cerghizan