După ce și-au bătut joc 20 de ani de târgumureșeni cu asocierea transportului local cu Siletina, se pare că nu se lasă nici pe ultima sută de metri înainte de alegeri. Își pregătesc o ieșire din scenă cu ceva “mărunțiș” în buzunare, așa, de vreo câteva milioane de euro!?

Licitația pentru achiziția de către municipalitatea Tîrgu Mureș, din banii orașului, a 41 de autobuze diesel cu o lungime de 12 metri a fost adjudecată. Principalul criteriu de atribuire a contractului (cu pondere de 70%) a fost cel mai mic preț. Totuși, contractul a fost atribuit firmei care a oferit cel mai… mare preț, producătorul de autobuze Anadolu Isuzu Otomotiv (Turcia), 189.790,79 euro/autobuz, conform msnews.ro

Conform aceleiași surse, primăria Tîrgu Mureș, controlată de edilul Dorin Florea, intenționează să plătească aproape 190.000 euro pentru un autobuz Isuzu Citiport. Același tip de autobuz a fost vândut anul trecut administrației din Chișinău cu… 130.000 de euro.

Cum a fost posibilă această „performanță” administrativă care, în aparență, depășește gradul de înțelegere al cetățeanului contribuabil la pușculița orașului? Aveți răspunsul într-o materialul msnews care abordează această poveste reală despre o altă faptă, aici.

MS / Foto: colaj