Compania de furnizare a apei – Aquaserv SA, societate la care acționar majoritar este primăria Tîrgu Mureș, anunță mărirea prețurilor pentru cosumatori, începând cu martie 2020.

Tariful la canalizare ape pluviale se menține la nivelul existent. Cota de TVA este de 9%.

Tarifele de mai sus sunt stabilite în conformitate cu legislaţia specifică în vigoare din domeniu. Aceste preţuri au fost avizate de către A.N.R.S.C. – Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice prin adresa nr. 718477/16.01.2020, urmează a fi aprobate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Aqua Invest Mureș și să intre în vigoare începând cu data de 18.03.2020, transmite compania Aquaserv.

Indiferent de motivele invocate de aceștia, este destul de greu pentru consumatori să înțeleagă cum este posibil ca o societate controlată de stat, care înregistrează profituri enorme – regăsite doar în salariile multor șefi din companie, nu și în calitatea serviciilor oferite -, să le mărească prețurile.

Important de precizat că societatea Aquaserv are monopol prin moștenirea infrastructurii de distribuție și a stațiilor de procesare, nu că ar fi fost vreo companie realizată și dezvoltată de la zero de primărie.

Din păcate, consumatorii vor trebui să accepte noile măriri și să plătească în continuare apa de ploaie, alternativa lor fiind doar găleata și fântâna.

MS / Foto: colaj