Parcă în ciuda faptului că 6 milioane de evrei au fost exterminati în al doilea război mondial, din care peste un milion în lagărul de la Auschwitz-Birkenau, la Tîrgu Mureș avem un primar, Florea Dorin, care încearcă să reinstaureze ura și discriminarea, folosind unul din cele mai sensibile subiecte, cel mai probabil, pentru a își începe campania electorală. Detalii despre cum vrea să scrie istorie Florea, aici.

Revenind la ceea ce e cu adevărat important, vă spunem că, astăzi, supraviețuitorii Holocaustului se reunesc la Auschwitz pentru a comemora 75 de ani de la eliberarea lagărului de exterminare unde armata nazistă a ucis peste un milion de oameni, în mare parte evrei.

La ceremoniile din sudul Poloniei vor veni capete încoronate, șefi de state și de guverne din aproape 60 de țări, scrie rfi.ro

Israelul, care a marcat joia trecută, la Ierusalim, eliberarea lagărului de exterminare nazist, atrăsese acolo o serie de personalități de primplan precum președintele Franței, Emmanuel Macron, omologul său rus, Vladimir Putin, sau vice-președintele american Mike Pence, conform aceleiași surse.

MS / Foto: colaj